maandag 4 maart 2013

computer schoonmaken

Hoe kan ik het beste de computer schoonmaken?

De computer schoonmaken van viezigheid is natuurlijk zeer hygiënisch en goed voor het behouden  van een goede gezondheid. Vooral het toetsenbord kan een onzichtbare vieze smurrie worden van bacillen die uiteindelijk in je mond terecht kunnen komen en je ziek kunnen maken. Je kunt natuurlijk niet chloor gaan gebruiken. De computer is zeer gevoelig en kan gemakkelijk worden beschadig door sterke schoonmaak middelen. Hier volgt een lijstje hoe je het beste de computer kunt schoonmaken:

Computer en PC Schoonmaken TIPS:
computer schoonmaken
1. Toetsenbord met een antistatische sofzuiger met borsteltje even voorzichtig, netjes stofzuigen. Vervolgens, met een speciale toetsenbord reiniger schoonmaken. Gebruik geen chemicaliën en wees voorzichtig met vocht anders kun je deze beschadigen.
2. Binnenwerk en ventilator schoonmaken met een antistatisch blaasbalg. Hiermee kun je voorzichtig je computer van de binnenkant mooi schoonblazen. Doe dit niet met je eigen adem, dus blaas niet zelf aangezien je adem vochtdeeltjes bevat die een kortsluiting kan veroorzaken en de computer kan beschadigen.
3. Beeld scherm mooi afvegen met een droog stofdoekje of een speciaal reinigingsdoekje die je kunt kopen. Laat het niet inwerken en gebruik geen chemicaliën.
4. Los van het schoonmaken van deze externe vervuiling in de behuizing en op de computer zelf, moet je ook denk aan het schoonmaken van interne digitale vervuiling die ontstaat door de werking van de computer zelf. Deze type vervuiling maakt de computer langzamer. Dit is vervuiling in termen van loze register sleutels c.q. software rot, gefragmenteerde harde schijven, zwevende restbestanden, overbelaste browser geheugen of interne geheugen, een volle harde schijf etc. Voor meer informatie over deze problematiek, bezoek de beroemde Nederlandse website Computer Opschonen.

Hiermee komt dit artikel over computer schoonmaken tips ten einde. Wat zijn jouw tips voor het schoonmaken van de computer? Plaats hieronder je opmerking.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten